Genocída v Kanade, únava z cestovania. Pápež František nevylučuje možnosť odstúpenia
Zaobchádzanie s domorodými obyvateľmi v Kanade prirovnal ku genocíde. „Nepovedal som to slovo, pretože mi neprišlo na um,“ povedal
Zaobchádzanie s domorodými obyvateľmi v Kanade prirovnal ku genocíde. „Nepovedal som to slovo, pretože mi neprišlo na um,“ povedal
Kremeľ však uviedol, že s Vatikánom nie je v náležitom kontakte čo sa týka možnej návštevy Moskvy. Do Moskvy dosiaľ nezavítal žiadny pápež
Predpokladá sa, že tisíce detí zomreli v týchto internátnych školách na choroby, podvýživu alebo zanedbanie starostlivosti
Pápež František vyzval tamojších politikov, aby neignorovali „volanie chudobných a potreby ľudí"
Pred časom sa hlava katolíckej cirkvi vyjadrila, že situácia nie je čiernobiela a že vojna bola „možno istým spôsobom vyprovokovaná“. Teraz implicitne obvinil Rusko
„Každý deň nosím vo svojom srdci drahú a umučenú Ukrajinu, ktorá je naďalej bičovaná barbarskými útokmi ako bol ten, ktorý zasiahol obchodné centrum v Kremenčuku," povedal Pápež František
Situácia na Ukrajine nie je čiernobiela. Vojna bola možno istým spôsobom vyprovokovaná, myslí si František
Pápež František v sobotu povedal, že sa čoskoro stretne s ukrajinskými predstaviteľmi, aby s nimi prediskutoval možnosť návštevy ich krajiny
Pápež František vyzval v stredu na odblokovanie vývozu pšenice z Ukrajiny a vyhlásil, že obilie sa nemôže používať ako „vojnová zbraň"
Denník SME obvinil pápeža Františka, že šíri ruskú propagandu. Noviny tým ale nastolili úplne inú otázku. Ešte viac ako červených denníkov sa týka katolíkov v našej politike
František tvrdí, že transatlantická vojenská aliancia „brechala“ Rusom na dvere
Pápež František potvrdil, že sa chce stretnúť so šéfom Kremľa Vladimirom Putinom, avšak Moskva na žiadosť o stretnutie doteraz nereagovala
Okrem Borisa Kollára sa audiencie zúčastní aj niekoľko poslancov Národnej rady
Predstavitelia ukrajinskej pravoslávnej cirkvi ruského patriarchu obvinili, že „požehnal vojne“
Podľa OSN od začiatku invázie prekročilo ukrajinsko-maďarskú hranicu 476-tisíc osôb
Spomedzi 16 sledovaných odvetví vyššie tržby vykázalo deväť
Všetky vybrané odvetvia evidovali aj rast reálnych miezd
Legislatíva definuje aj kritickú nedostupnosť zdravotnej starostlivosti, počas ktorej sú lekári povinní pracovať
Káva je jednou z najobchodovanejších komodít na svete a často sa považuje za druhú najobchodovanejšiu komoditu podľa objemu po rope