Sexuálne obťažovanie u nás?: Česká speváčka otvorene prehovorila o pozvaniach na hotelovú izbu
Americký návod na rozbehnutie svojej kariéry .
Americký návod na rozbehnutie svojej kariéry .
Janka bude mať v septembri 22 rokov. Vyštudovala operný spev na košickom konzervatóriu a mieri ďalej, na Ostravskú univerzitu, kde bude pokračovať v štúdiu. Pri letmom pohľade na ňu si človek všimne, že táto vysoká blondína s milým úsmevom sa pohybuje akosi opatrnejšie.
Hovorí sa, že je javiskom sveta, pretože sa tu koná veľa operných, divadelných a hudobných festivalov a podujatí. Je aj druhým najnavštevovanejším mestom v Rakúsku a my vieme prečo.
Nový Dvorský? Kamaráti sa mi smiali. Mysleli si, že som sa zbláznil, v mojom veku začať s operou, vraví Karol Csino, ktorý pred pár týždňami skončil štúdium opery.
Operná primadona Edita Gruberová sa v Mníchove predstavila na javisku naposledy. Ako dar na rozlúčku dostala od divadla korunu z opery Roberto Devereux.
Vybrať si vhodné plesové šaty dá zabrať. Pri výbere musíte sledovať trendy a navyše etiketu. Sezóna bálov štartuje dobročinným Plesom v opere, kde sa o róby dám starajú módni návrhári. Tí exkluzívne poradili aj vám!
Kráľovná bel canta či najjagavejšia slovenská operná speváčka, ktorej aj po päťdesiatich rokoch na scéne tlieska publikum na celom svete.
Opera Don Carlo jednoznačne patrí medzi najkrajšie verdiovky.
Slávna Opera v Sydney sa na niekoľko minút zmenila na obrovský bilbord, Austrálčanov to poriadne pobúrilo.
Vo svojej ére patril medzi štyroch najlepších svetových tenoristov. Jeho fotografie nájdete na všetkých operných stenách slávy. Roky sa pohyboval vo svetovej speváckej špičke.
Vo veku 85 rokov zomrela španielska operná speváčka, ktorá spievala hit s Freddiem Mercurym.
Opera dlhodobo čelí problémom, topí sa v dlhoch a do povedomia verejnosti sa v minulej sezóne dostala najmä kvôli škandálom ako kontaminovaná zemina na scéne, či nevhodné a vulgárne sa správanie hosťujúceho režiséra.
„Nemal som finančnú núdzu,“ vysvetľuje Karol Csino (42), prečo dal zbohom televíznej obrazovke. Teraz sa situácia zmenila.
V nemeckom Bayreuthe blízko západočeských hraníc sa dnes začali hudobné slávnosti Richarda Wagnera, ktoré otvorilo nové stvárnenie opery Lohengrin. A práve tú využil český premiér Andrej Babiš (ANO) na schôdzku so šéfom bavorskej vlády Markusom Söderom (CSU). Medzi divákmi narazil aj na nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú (CDU).
Nevšedný kultúrny zážitok ponúka zámok v rakúskom Kittsee, len pár kilometrov od Bratislavy vo štvrtok, piatok aj v sobotu. V rámci Letného festivalu Kittsee, ktorý potrvá od 5. do 21. júla, budú po sedem večerov na otvorenom pódiu v zámockom parku znieť tóny Mozartovej opery Figarova svadba.
Úrad vlády SR uviedol, že Kyjev niekoľko hodín pred rozhovormi odstúpil od stretnutia
Návrhy by mala súčasná vláda predložiť Bruselu v „dostatočnom predstihu“
Voľby, americké clá a kríza v automobilovom priemysle zostávajú v tomto roku rizikom pre výhľad nemeckého akciového trhu
Zadržaný disponoval znalosťami, technikami a zručnosťami na výrobu a použitie výbušnín, strelných zbraní, chemických látok a jedov