Ceny energií prekračujú najhoršie očakávania, povedal český premiér
„Musíme hľadať cesty k tomu, ako si s tým rýchlo poradiť, aby naše firmy a domácnosti dokázali situáciu zvládnuť,“ dodal
„Musíme hľadať cesty k tomu, ako si s tým rýchlo poradiť, aby naše firmy a domácnosti dokázali situáciu zvládnuť,“ dodal
To, že vojna na Ukrajine je ruskou agresiou je názor, ktorý zastávame takmer všetci. Ale to nestačí, povedal
„S hlasovaním o nedôvere by som počkal po predsedníctve (ČR v Rade EÚ)," povedal Zeman
Svoj názorový obrat Zeman vysvetľoval tým, že ruskou inváziou na Ukrajine nastala „zásadne nová situácia"
Zníženie dane je reakciou vlády na zvýšenie cien pohonných hmôt. Podľa analytikov stoja za zdražovaním inflačné tlaky a invázia na Ukrajinu
Česká koruna v reakcii na zverejnenie mena nového guvernéra Českej národnej banky začala prudko strácať hodnotu
Niektorí však nečakali na oficiálne povolenie a odišli bojovať na Ukrajinu
Zeman vysvetlil, prečo sa zmenil jeho predtým veľmi vrúcny vzťah k Rusku
Podľa Zemana kladie Orbán záujmy Maďarska na prvé miesto a služba vlasti je jeho poslaním
Členské štáty NATO na summite v roku 2008 dali Ukrajine vyhliadku na prijatie do Aliancie, od ktorej však ustúpili s ohľadom na Rusko, pripomína DPA
Dátum začatia ruskej invázie na Ukrajinu sa podľa českého prezidenta Miloša Zemana stane podobne tragickým ako dátumy vypuknutia druhej svetovej vojny či útoku na budovy Svetového obchodného centra v New Yorku
„Jedna z našich poslankýň vystúpila s návrhom, a ja som sa tomu rozhodol vyhovieť," povedal Zeman
Prezident bude o tejto otázke vo štvrtok hovoriť s premiérom Petrom Fialom. Tiež si chce vyžiadať stanoviská ministerstva obrany a ministerstva zahraničných vecí
Začiatkom februára Zeman tvrdil, že Rusi „nie sú blázni" a útok na Ukrajinu by pre nich znamenal oveľa väčšiu stratu v podobe najrôznejších sankcií
Experti pritom upozorňujú, že vojnový konflikt sa môže začať každým dňom, a české ministerstvo zahraničných vecí odporúča Čechom, aby z Ukrajiny odišli
Európska centrálna banka znížila svoju kľúčovú sadzbu o 25 bázických bodov
TREND predstavuje TOP 7 najväčších firiem na Slovensku s rakúskym kapitálom
Bezpilotné lietadlá sa dajú využiť na prieskum, ale aj na útoky
Ženy aj muži vo vedúcich funkciách sú väčšinou absolventmi odborov ekonomika a obchodná administratíva