Ďalšiu migračnú vlnu v Európe môže spustiť Taliban
Zmena režimu v Afganistane spôsobila medzinárodný chaos. Okolité krajiny však ďalších utečencov nechcú
Zmena režimu v Afganistane spôsobila medzinárodný chaos. Okolité krajiny však ďalších utečencov nechcú
Traja premiéri sa zhodli na dôraznom boji proti nelegálnej migrácii. Rakúsko ohlásilo finančnú pomoc pre utečencov v krajinách susediacich s Afganistanom
Premiér sa zúčastnil na fóre o budúcnosti Európy spolu s Andrejom Babišom, Viktorom Orbánom a ďalšími politikmi
V prípade sekundárnej migrácie spolupracujeme aktuálne s Maďarskom pri kontrole vo vlakoch už na maďarskom území a s Rakúskom pri riešení prevádzačstva, popisuje ministerstvo
Situácia vo svete si podľa podpredsedu EK Schinasa vyžaduje jednotnú európsku migračnú politiku, aby sa neopakovali chyby z krízy 2015-16
„Som úplne pokojný a hrdý na to, čo som urobil," vyhlásil architekt talianskej migračnej politiky
Podľa jeho slov sa tak stane pokiaľ nebudeme spoločne hľadať riešenia na jej odvrátenie
SIS okrem iného poukázala na aktivity občanov, ktorí sa snažili legalizovať pobyty cudzincov na Slovensku
Napätie medzi Gréckom a Tureckom sa zvýšilo po tom, ako sa tisíce utečencov pokúšali ilegálne prekročiť grécko-turecké hranice a vstúpiť na územie Európskej únie, a potom čo turecký prezident vyhlásil, že migrantom, ktorí sa chcú dostať do EÚ, už v tom viac nebude brániť
„Situácia sa stala nezvládnuteľnou. Ak to vláda nespraví, tak výnimočný stav vyhlásim ja,“ povedal starosta
Vlani priplávalo cez Stredozemné more viac ako 20-tisíc utečencov
A aj keď ide o kontroverznú možnosť, biznis prekvitá
Okrem peňazí hľadajú ľudia z bývalého východného bloku spravodlivosť a krajiny bez korupcie
Od roku 1998 na americko-mexickej hranici zomrelo viac ako 7000 ľudí
Taliansky minister vnútra a šéf strany Liga zaútočil na celebrity, ktoré kritizujú jeho antimigračnú politiku
Aj v čase paniky je investovanie na dlhú trať často považované za vhodnú stratégiu
Tamojšia vláda chce tiež posilniť kontrolu vlastníctva pôdy
V USA došlo k výraznému nárastu pracovných miest a miera nezamestnanosti klesla
Návrh by podľa slov ministra vnútra mohla podporiť aj opozícia