Pod našou strechou je len jedna umelkyňa a to je Adrianka
Riaditeľ SND o kultúrnom potenciále Slovenska, ale aj o tom, ako sa dá zvládnuť striedavá starostlivosť medzi dvomi krajinami.
Riaditeľ SND o kultúrnom potenciále Slovenska, ale aj o tom, ako sa dá zvládnuť striedavá starostlivosť medzi dvomi krajinami.
Slovenské národné divadlo (SND) vlani skončilo so stratou 665-tisíc eur. Uviedol to na verejnom odpočte generálny riaditeľ MATEJ DRLIČKA (46).
Slovenské národné divadlo skončilo vlani so stratou 665-tisíc eur, čo spôsobili aj covidové kompenzácie, ale aj 12-percentná inflácia, ktorá sa premietla do cien
„Moja rodina vie, že nás opäť čaká náročné obdobie, ale pozná ma a vie, aké dôležité je pre mňa pokračovať v nedokončenej práci,“ hovorí Matej Drlička (46) na margo staronovej funkcie riaditeľa SND, ktorú prevzal teraz 1. mája.
„Moja rodina vie, že nás opäť čaká náročné obdobie, ale pozná ma vie, aké dôležité je pre mňa pokračovať nedokončenej práci,“ hovorí Matej Drlička (46) na margo staronovej funkcie riaditeľa SND, ktorú prevzal teraz 1. mája.
Matej Drlička sa od mája opäť stal riaditeľom Slovenského národného divadla. Pri tejto príležitosti otvorene povedal, ako to v tejto kultúrnej inštitúcii funguje, a dokonca prezradil aj to, aké majú herci platy.
Smutno-smiešny príbeh s odvolaným a nanovo inštalovaným generálnym riaditeľom SND sa zapíše do análov slovenskej politiky. Tento scenár však nepripravoval profesionálny dramaturg a ani režisér. Režisérmi kabaretu boli parlamentní politici.
Mateja Drličku odporučila 17. marca hodnotiaca komisia v procese verejného vypočutia ako jediného zo štvorice uchádzačov
Staronovým šéfom Slovenského národného divadla (SND) sa stane Matej Drlička. Do funkcie generálneho riaditeľa prvej divadelnej scény ho k 1. máju vymenuje na základe ukončeného procesu verejného vypočutia dočasne poverená ministerka kultúry Natália Milanová. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva kultúry (MK) SR Zuzana Viciaňová.
Matej Drlička (46) je po nečakanom konci v Slovenskom národnom divadle pripravený o funkciu generálneho riaditeľa znovu zabojovať.
Šokujúci KONIEC Zdeny Studenkovej! Tri scenáre, ktoré rozhodnú o Zdeninom osude! Vraj to plánovala už dávno.
Herečka Zdena Studenková (68) po zvolení Mateja Drličku (46) do funkcie šéfa Slovenského národného divadla, nešetrila na jeho adresu chválospevmi. A inak to nie je ani dnes.
Matej Drlička (46) sa za výroky, ktoré viedli k jeho odvolaniu z funkcie riaditeľa Slovenského národného divadla, ospravedlnil.
Exšéf Slovenského národného divadla (SND) Matej Drlička sa na konferencii divadiel v Budapešti nelichotivo vyjadroval o slovenských politikoch aj „národných umelcoch“ dlho pôsobiacich v SND. Politici vraj „nanešťastie ešte dýchajú“ a tí druhí „sú hádam najdôležitejšie osoby na Slovensku“.
Poslanec kultúrno-mediálneho parlamentného výboru v rozhovore reaguje na kritiku jeho osoby zo strany odvolaného generálneho riaditeľa SND Mateja Drličku. Čo sa dialo pred jeho odchodom z divadla? A prečo ho podporuje činohra? Pozrite si celú reláciu Karty na stôl s moderátorom Norom Dolinským.
Pociťujete počas dňa výkyvy energie, občas konáte bezdôvodne impulzívne a chýba vám sila na ťažké rozhodnutia? Možno ste si toho na tanier naložili priveľa alebo naopak, príliš málo. A to doslova.
Experti sa dlhý čas domnievali, že pravidelné používanie rýchlonabíjačiek môže časom degradovať kapacitu batérie. Nedávny výskum tento predpoklad spochybnil
Obmedzenie používania bisfenolu A chráni zdravie spotrebiteľov. Európske firmy majú 18 mesiacov, aby sa novinke prispôsobili
Ministerstvo zahraničných vecí USA oznámilo Kongresu plán na predaj zbraní Izraelu vo výške osem miliárd dolárov