Troškovej zvieratá: Kone chodí navštevovať pravidelne, ale čo to urobila so psom?
Mária Trošková a jej domáce zvieratá. Kdeže to nechala svojho psa?
Mária Trošková a jej domáce zvieratá. Kdeže to nechala svojho psa?
Pardubice som doteraz vnímala ako mesto perníkov a slávnych konských dostihov. Škoda, že som tu na ceste vlakom do Prahy nevystúpila už skôr. Pretože navštíviť tento kraj sa určite oplatí všetkým milovníkom koní a histórie.
Po dlhých 27 rokoch manželstva je láske koniec! Jeden z najbohatších mužov planéty sa rozvádza. Bill Gates opúšťa svoju manželku Melindu. Čo spája Gatesovcov so Slovenskom?
Britská kráľovná dnes oslavuje úctyhodné jubileum, ale do smiechu jej asi veľmi nie je. Pripomeňme si jej pozoruhodný život!
„Moja práca je zároveň moja vášeň. Neraz sa pristihnem, že v ateliéri trávim už šestnástu hodinu, no neviem sa prinútiť odísť,“ hovorí Katarína, ktorú počas koronavírusu inšpirovala usilovnosť včiel.
Hovorí, že konská reč je ako cudzí jazyk, ktorý sa dá naučiť, len ak je človek dostatočne vnímavý. Profesionálna westernová jazdkyňa a trénerka koní Alexandra Kučerová vďaka jej ovládaniu víťazí na domácich aj svetových šampionátoch a nedávno si v USA vyslúžila titul Professional Horsewoman.
Pandémia poznačila aj dostihový šport. Kone však potrebujú každodennú starostlivosť a tréning bez ohľadu na koronavírus. V Senici sa im venuje najlepšia slovenská trénerka.
Boli časy, keď bol konský kováč v každej dedine. Vtedy prišli kone ku kováčovi. Dnes je to naopak.
Marek Varga aj jeho rodina túžili po tom, aby získal výučný list. Náš zákon sa mu ale postavil do cesty.
Polícia v Rimavskej Sobote vyšetruje zastrelenie štyroch koní vrátane dvoch žrebných kobýl vo vlastníctve súkromného majiteľa.
Cyklistické preteky vedia ponúknuť nielen dramatické špurty o víťazstvo či heroické úniky, ale aj bizarné situácie. Jedna taká sa odohrala v úvode Vuelty.
Cyklistické preteky vedia ponúknuť nielen dramatické špurty o víťazstvo či heroické úniky, ale aj bizarné situácie. Jedna taká sa odohrala v úvode Vuelty.
Kone pomáhajú pri odpratávaní poškodeného dreva. Správca lesoparku Richard Fűhrich vysvetlil, že oproti ťažkým strojom ide o šetrnejší prístup.
Psychologička a inštruktorka Jana Janičová pomáha spájať kone a ľudí.
Turistický komplex Tokaj Gold čaká na otvorenie. Ide o najväčšiu investíciu v regióne za posledné roky.
Angažovanosť mladých zamestnancov dosahuje kriticky nízke úrovne. Dôvodov je viacero
Z talianskej premiérky sa stáva nový kľúčový hráč európskej diplomacie. Únijní lídri dúfajú, že sa jej vďaka dobrým vzťahom s americkým prezidentom podarí ochrániť blok pred jeho vrtochmi
Donald Trump zatiaľ nezaviedol plošné clá na všetok dovoz
Odstúpenie od dohody bolo jedným z kľúčových sľubov Donalda Trumpa počas predvolebnej kampane