Ústavný súd rozhoduje o ústavnosti referendovej otázky o demisii vlády
Od rozhodnutia Ústavného súdu SR bude závisieť, či referendum, ktoré prezidentka Zuzana Čaputová vypíše, bude mať jednu alebo dve otázky
Od rozhodnutia Ústavného súdu SR bude závisieť, či referendum, ktoré prezidentka Zuzana Čaputová vypíše, bude mať jednu alebo dve otázky
Zakrátko prijme Karol III. nového lídra Konzervatívnej strany Rishiho Sunaka, aby ho poveril zostavením vlády
Rumunský minister obrany sa rozhodol odísť, aby nedošlo k narušeniu rozhodovacích procesov nevyhnutných pre optimálne fungovanie rumunskej armády a ministerstva obrany
Pripustil, že vládnutie v rozpočtovom provizóriu by bolo náročné, no vie si predstaviť zvládnutie aj takejto situácie
Ja som si vedomý ústavných možností, ktoré mám, ale tak ako som povedal – môj cieľ je dovládnuť do riadnych volieb a implementovať všetky reformy, ktoré sme v parlamente schválili, vysvetlil
Budúcnosť ľavicovej strany visí na gumičke po sérii odchodov zapríčinených jej bývalou líderkou, ktorá nazvala Scholzovu koalíciou tou najhlúpejšou vládou v Európe
Najväčším klubom naďalej ostáva OĽANO so 47 poslancami, po ňom Smer-SD s 27 členmi, Sme rodina má aktuálne 20 členov klubu
Anderssonová požiada predsedu parlamentu o uvoľnenie z funkcie premiérky vo štvrtok. Ako prvá žena viedla švédsku vládu len od novembra minulého roka
Prezidentka tvrdí, že ešte stále nevie, koho premiér na obsadenie uvoľnených ministerstiev po odchode SaS z vlády navrhuje
Premiérovi prekáža, že SaS sa chce rozprávať o požiadavkách, až keď Matovič odíde
Sulík zároveň uviedol, že ďalšie rokovanie koalície by už nemalo význam
Nikto so mnou nekomunikoval o žiadnych náhradách, povedala Mária Kolíková
Podľa Sulíka sa dá diskutovať o návrhoch premiéra Eduarda Hegera až po tom, ako by líder OĽANO a minister financií Igor Matovič odišiel z vlády
„Naším odchodom vláda nepadá, môže vládnuť ďalej. Rozumné návrhy podporíme," skonštatoval predseda SaS, ktorý ponúkol aj svoj odchod, ak odíde Matovič
Minister obrany Jaroslav Naď uvažuje nad svojím odchodom. O zahranično-politickú orientáciu má obavy šéf rezortu školstva Branislav Gröhling, podľa ktorého by sa naše renomé mohlo zhoršiť.
Vlna optimizmu z víťazstva Donalda Trumpa postupne slabne
Dôležité bude zistiť, aké varianty prepravy je Kyjev ochotný prijať
Od začiatku roka vzrástli ceny ropy o 7,5 percenta
Za posledných 15 rokov stúpol počet pracovníkov v tejto oblasti o takmer 100-tisíc