Kedy je predaj domu oslobodený od dane
Príjem z predaja nehnuteľnosti je oslobodený od dane z príjmov po uplynutí piatich rokov odo dňa jej nadobudnutia.
Príjem z predaja nehnuteľnosti je oslobodený od dane z príjmov po uplynutí piatich rokov odo dňa jej nadobudnutia.
Daňový nerezident Slovenska u nás daňové priznanie nepodáva
Ak dieťa vyživujú v domácnosti viacerí daňovníci, daňový bonus si môže uplatniť len jeden z nich
Do daňového priznania sa uvádzajú príjmy z prenájmu presahujúce sumu 500 eur
K daňovému priznaniu sa doklady o výdavkoch neprikladajú
Musím podať daňové priznanie, keď som od 1. 1. 2016 do 13. 6. 2016 bola PN a od 14. 6. 2016 som bola na materskej dovolenke? Pracovný pomer bol ukončený k 31.10. 2015 a od 28. 10. 2015 som bola PN. Môže si manžel uplatniť za rok 2016 nezdaniteľnú na manželku, keď som poberala nemocenské 550 eur a materskú 650 eur?
Základ dane sa mesačne neznižuje o odpočítateľnú položku, ak je daňovník na začiatku zdaňovacieho obdobia poberateľom starobného dôchodku. K vysporiadaniu dôjde v ročnom zúčtovaní dane
Daňovník môže uplatniť metódu vyňatia na príjmy zo zdrojov v zahraničí, ak tieto príjmy boli v zahraničí preukázateľne zdanené
Príjmy, ktoré poberá rezident jedného zmluvného štátu z nehnuteľného majetku umiestneného v druhom zmluvnom štáte, môžu byť zdanené v druhom štáte
Odchodom do dôchodku váš dlh nezaniká
Postupne nadobudnuté vlastnícke podiely sa z daňového hľadiska posudzujú osobitne
Daňovým výdavkom sú úroky len pri predaji nehnuteľnosti
Manžel si môže uplatniť len pomernú časť nezdaniteľnej sumy na svoju polovičku, ak táto začala poberať mzdu
Svetové ekonomické fórum by sa malo prebrať z letargie a urobiť niečo pre to, aby sa priblížilo k realite
Výplata poistného plnenia a úroky z bežného účtu podliehajú zrážkovej dani a považujú sa za daňovo vysporiadané
Téza, že deti sa budú mať lepšie ako ich rodičia, už neplatí
Spoločnosť novým produktom vypĺňa dôležitú medzeru na trhu. Ponúka totiž bezkonkurenčný výkon v elegantnom a cenovo dostupnom balení
Výsledok ľudového hlasovania nie je právne záväzný
AfD z programu vypustila výslovnú výzvu na vystúpenie Nemecka z EÚ (dexit)