Rodina žije v zahraničí a nárok na daňový bonus
Zdaniteľné príjmy rezidenta SR sa posudzujú bez rozdielu, či ich dosiahol na území Slovenska alebo mimo jeho územia
Zdaniteľné príjmy rezidenta SR sa posudzujú bez rozdielu, či ich dosiahol na území Slovenska alebo mimo jeho územia
Sumu zrazenej dane pri redemácii podielových listov možno považovať za preddavok na daň
Odpočítateľná položka na daňovníka sa nekráti v závislosti od počtu mesiacov dosahovania aktívnych príjmov
Daňovú stratu z titulu prevodu akcií nie je možné dosiahnuť
Od dane z príjmu sú oslobodené príjmy z prenájmu nehnuteľností do výšky 500 eur
Prijatý dohodnutý peňažný ekvivalent dedičstva nie je zdaniteľným príjmom
Podiel na zisku vyplácaný zahraničnou osobou treba osobitne posúdiť podľa zákona o dani z príjmov
Ovdovela som 18. novembra 2017. Ešte neprebehlo dedičské konanie. Manžel okrem dôchodku poskytoval do októbra aj službu osobného asistenta. Mám čakať na dedičské konanie, a ako mám postupovať pri podávaní daňového priznania?
Príjem zo závislej činnosti z Veľkej Británie, preukázateľne tu aj zdanený, je možné ho vyňať zo zdanenia v SR
Výdavkom je cena stanovená znaleckým posudkom ku dňu darovania
Do daňového priznania treba uviesť tuzemské aj zahraničné príjmy
Možnosť zárobkovej činnosti pre nezamestnaných sa minulý rok sprísnili
Predmetom dane slovenského daňového rezidenta sú nielen príjmy z územia SR, ale aj zo zahraničia
Vyplatené podiely na zisku za obdobie od roku 2004 nevstupujú do základu dane
Bitcoiny a iné elektronické platidlá treba odlišovať od elektronických peňazí
Očakávania značkových výrobcov na Slovensku pre rok 2025 sú optimistické, ale opatrná nedôvera narastá v súvislosti s infláciou a legislatívnymi výzvami
Digitalizácia poistníctva v roku 2025 nezastaví, ale ešte viac akceleruje pokrok v rámci dizajnu poistných produktov a služieb
Elon Musk počas živého vysielania na sociálnej sieti X vyzval Nemcov, aby hlasovali za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko. Nekŕmte trollov, odkazuje kancelár Scholz
Rýchlo rastúci záujem zahraničných turistov o Vysoké Tatry neskrýva ani jemný pokles domácej návštevnosti, no budúce trendy sú sľubné