Barometer: Čo považujete za kľúčový faktor rozvoja Slovenska v 21. storočí?
Bez kvalitného (hlavne vysokého) školstva nie je možné masovo vytvárať produkty s vysokou pridanou hodnotou, myslí si Michal Špaňár, generálny riaditeľ Union poisťovňa
Bez kvalitného (hlavne vysokého) školstva nie je možné masovo vytvárať produkty s vysokou pridanou hodnotou, myslí si Michal Špaňár, generálny riaditeľ Union poisťovňa
Vnímam, že ak niekto niečo chce, aj tak si to kúpi, ale možno v menšom množstve. V našom sektore nevidím žiadne známky poľavovania, ale vnímam, že ľudia o trochu viac premýšľajú nad svojimi výdavkami, odpovedal Dennis Fino z Barney Studio.
Určite využívam e-shopy častejšie ako pred pandémiou, ale niektoré veci si jednoducho potrebujem pozrieť naživo, a tak občas do kamennej predajne zavítam, odpovedal Martin Melišek, CFO, Softec
Ľudstvo už v súčasnosti nemá šancu prežiť, ak bude svet roztrieštený na bloky vedúce proti sebe vojnu. Sme prosto odsúdení na globálnu spoluprácu; inak sa sami zničíme, odpovedal advokát Dušan Ďurík
Myslím, že to bol Ronald Reagan, ktorý povedal bonmot o najstrašnejšej možnej vyhrážke, ktorá znie: „som z vlády a som tu, aby som vám pomohol“, odpovedal Robert Spišák, predseda predstavenstva, AZC
Zdá sa mi, že reakcie na paniku spôsobujú len rast paniky, píše Martin Kultan, generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne Dôvera
Podľa 87 percent občanov EÚ by Únia mala svoju závislosť od ruských zdrojov energie znížiť čo najskôr
Úplne najlepšie je striedať krajiny aj nehnuteľnosti a zažiť to najlepšie z každého miesta, ktoré nás láka, myslí si Juraj Heger, riaditeľ vydavateľstva Slovart
Podľa prognóz ceny nehnuteľností ešte mierne vzrastú, alebo sa ustália na súčasných cenách, pretože trh je závislý od krivky dopytu a ponuky, myslí si Tomáš Lysina z Lysina-Roško & Partners
Myslím si, že pomoc rodinám by mala byť adresnejšia a príprava opatrení vrátane dopadovej analýzy profesionálnejšia, vraví Martin Urban, generálny riaditeľ Jungheinrich
Rád by som strávil pár dní pri mori a pár dní na Slovensku, napísal Peter Dostál, predseda dozornej rady, Aliter Technologies
Niet lepšej a účinnejšej cesty ako znížiť spotrebu na kúrenie, myslí si Martin Sukupčák, konateľ, BCI-S&T
Vyššie daňové zaťaženie a reguláciu majú mať iba spoločnosti, ktoré sú pre spotrebiteľa nutnosťou, alebo majú monopol, myslí si Rudolf Adam, predseda predstavenstva, Finportal
Prvé Rakúsko vďačí za svoje umiestnenie stabilným disponibilným príjmom domácností a trvalo vysokej finančnej gramotnosti
V posledných mesiacoch narástla skepsa v hodnotení politiky, demokracie i ekonomiky
Neprekvapivo sa veľká väčšina respondentov ankety TRENDU kriticky postavila k spôsobu, ako vládni predstavitelia informovali o kauze kybernetického útoku na kataster a riešili celú situáciu
Pokles cien v niektorých lokalitách a postupná stabilizácia hypotekárnych sadzieb by mohli vytvoriť priaznivejšie podmienky
Výnosy z vládnych dlhopisov dosahujú nové vrcholy. Tempo udávajú neistí investori
Ukrajina neobnovila zmluvu s Ruskom o tranzite plynu cez svoje územie