V pondelok sa v rámci uvoľňovaní protipandemických opatrení otvorili terasy reštaurácií. Majitelia nie sú nadšení. V čase obeda, kedy sa zvykne v reštauráciách premlieť najviac zákazníkov, vykazovali začiatkom týždňa polovičné kapacity. Po niekoľkých dňoch sa situácia nezmenila.
Nadšených konzumentov zvykne odradiť ani nie strach zo sedenia za jedným stolom s väčším počtom ľudí, ale skôr večierka. Zákaz vychádzania po ôsmej hodine večernej, ktorý bol v platnosti od 3. marca, sa vo štvrtok predlžuje. Síce len o hodinu, ale mohlo by to pomôcť.
Terasy sa otvorili, no majitelia prevádzok nejasajú. Návrat do normálu potrvá možno pol roka
Pivári ponúkli odpredaj zásob
Majiteľom a prevádzkovateľom reštaurácií pomáha celý segment Horeca. Konkrétne aj Heineken Slovensko, ktorý chce radom opatrení povzbudiť zákazníkov k návšteve terás a vari čoskoro aj interiérov podnikov. Na slovenskom trhu aktuálne očakávajú pomerne výrazné sprístupnenie partnerských prevádzok zákazníkom, a to až v rozsahu 85 percent.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?