V pondelok sa v rámci uvoľňovaní protipandemických opatrení otvorili terasy reštaurácií. Majitelia nie sú nadšení. V čase obeda, kedy sa zvykne v reštauráciách premlieť najviac zákazníkov, vykazovali začiatkom týždňa polovičné kapacity. Po niekoľkých dňoch sa situácia nezmenila.

Nadšených konzumentov zvykne odradiť ani nie strach zo sedenia za jedným stolom s väčším počtom ľudí, ale skôr večierka. Zákaz vychádzania po ôsmej hodine večernej, ktorý bol v platnosti od 3. marca, sa vo štvrtok predlžuje. Síce len o hodinu, ale mohlo by to pomôcť.

Terasy reštaurácií bratislavského Starého mesta okolo dvadsiatej hodiny, od kedy platí štátom nariadený zákaz vychádzania.
Neprehliadnite

Terasy sa otvorili, no majitelia prevádzok nejasajú. Návrat do normálu potrvá možno pol roka

Pivári ponúkli odpredaj zásob

Majiteľom a prevádzkovateľom reštaurácií pomáha celý segment Horeca. Konkrétne aj Heineken Slovensko, ktorý chce radom opatrení povzbudiť zákazníkov k návšteve terás a vari čoskoro aj interiérov podnikov. Na slovenskom trhu aktuálne očakávajú pomerne výrazné sprístupnenie partnerských prevádzok zákazníkom, a to až v rozsahu 85 percent.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 2 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa