Nie všetky reštaurácie sa otvoria
Nie všetky reštaurácie sa chystajú otvoriť svoje zariadenia 3. januára. Dôvodom je hlavne obdobie, ktoré patrí k tým s najnižšími tržbami, povedal prezident Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska Marek Harbuľák.
Otázne pre reštaurácie bude aj obdobie po 9. januári, kedy by mali byť prehodnotené súčasné opatrenia a prijaté nové. Pokiaľ nebude jasné, aké pravidlá budú platiť druhý januárový týždeň, prevádzky zvážia, či otvoria pre zákazníkov, nakúpia suroviny a či najmú pracovníkov.
„Svoje prevádzky zrejme otvoria skôr tie prevádzky, ktoré sa nachádzajú bezprostredne v zimných strediskách, teda tam, kde v nasledujúcich dňoch možno očakávať lyžiarov či turistov,“ myslí si M. Harbuľák.