Pre fungovanie terás v reštauráciách platia od piatka nové podmienky. Z jednej strany musia byť otvorené. Spresnenie pravidiel priniesla vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.
„Vyhláškou sa spresnila definícia exteriérových častí prevádzky, v ktorých je povolené podávanie pokrmov a nápojov. Pod exteriérovou časťou prevádzky sa rozumie priestor s otvoreným vchodom, ktorý je ohraničený krátkodobými či dlhodobými konštrukciami maximálne z troch bočných strán," uviedol Marek Eliáš z odboru komunikácie ÚVZ SR.
Reštaurácie opäť otvárajú terasy. Za týždeň lockdownu padli na dno
Presnejšie sa podľa jeho slov aj definovali hromadné podujatia nad šesť osôb, ktoré sa môžu konať. Pôjde o hromadné podujatia jednorazovej povahy, ktoré trvajú najviac 48 hodín. „Ich účastníci musia mať v čase začiatku negatívny výsledok RT-PCR testu alebo antigénového testu nie starší ako 12 hodín," doplnil.