Priemerná mesačná mzda v potravinárskom priemysle Slovenskej republike v 1. štvrťroku 2022 dosiahla úroveň 1 158 eur, čo predstavuje zvýšenie o 88 eur oproti sledovanému obdobiu v roku 2021. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového oddelenia Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Najvyšší medziročný nárast priemernej mesačnej mzdy sa podľa neho zaznamenal vo výrobe mlynských výrobkov a vo výrobe piva a sladu, kde sa priemerná mesačná mzda v oboch výrobných odboroch zvýšila oproti 1. štvrťroku 2021 o 19,8 percenta. Medziročný pokles priemernej mesačnej mzdy sa neevidoval v žiadnom výrobnom odbore.

Viac ako priemernú mesačnú mzdu v potravinárskom priemysle v 1. štvrťroku 2022 dosiahli zamestnanci vo výrobe piva a sladu, a to 1 778 eur, v odbore stáčania prírodných minerálnych vôd a výrobe nealko nápojov 1 494 eur, vo výrobe kakaa, čokolády a cukroviniek 1 379 eur, vo výrobe ostatných potravinárskych výrobkov 1 296 eur, v odvetví úpravy a spracovania mlieka 1 226 eur, vo výrobe hotových krmív 1 225 eur, vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov 1 201 eur a vo výrobe hroznového vína 1 162 eur.

Najvyššia priemerná mesačná mzda v 1. štvrťroku 2022 dosiahla pri výrobe piva a sladu 1 778 eur a najnižšia pri výrobe pekárskych výrobkov vrátane cukrárskych okrem trvanlivých výrobkov vo výške 893 eur.

Ďalšie dôležité správy

Na snímke predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory Emil Macho  počas tlačovej konferencie po rokovaní agropotravinárskych samospráv krajín V4 a krajín regiónu Troch morí k potravinovej bezpečnosti EÚ ako priority pre najbližšie obdobie  v Bratislave 1. apríla 2022. FOTO TASR - Jaroslav Novák
Neprehliadnite

Ceny potravín budú dlhodobo stúpať. Zdražovanie sa už podpísalo na správaní spotrebiteľov