Novým manažérom závodu Pivovar Šariš vo Veľkom Šariši sa stal Grzegorz Komora. Doteraz pôsobil v Pivovare Radegast v Nošoviciach, ktorý spadá do portfólia Plzeňského Prazdroja. Vo funkcii nahradil Jána Čerkalu, ktorý v pivovare na spomínanej pozícii pôsobil do konca minulého roka.

Komora má viac ako 14-ročnú prax pivovarníka. Skúsenosti nadobudol v závodoch v poľských Tychách a v českých Nošoviciach. Do Pivovaru v Poľsku nastúpil ešte ako študent Technickej univerzity v Katoviciach na stáž, na oddelenie logistiky. Potom absolvoval na oddelení logistiky trainee program a zostal v ňom aj po jeho úspešnom ukončení. Odtiaľ smerovali jeho kroky do pivovaru v Nošoviciach, kam nastúpil na pozíciu manažéra stáčania a prepracoval sa až na pozíciu manažéra údržby.

3 Nenúkajte šibačom a polievačom alkohol
Mnohí chlapci a chlapi musia obísť viacero rodín s korbáčom či vodou. Dodnes sa však u mnohých považuje za akúsi urážku, ak si návštevníci nevypijú za pohárik alkoholu. Často sú potom už cez obed chudáci šibači, neraz aj neplnoletí, poriadne pod obraz. Skúste im to tento rok nekomplikovať a alkoholom ich neponúkajte a už vôbec ho nevnucujte. Hlavne nie deťom a mladíkom pod 18 rokov! A pozor i na to, že alkohol zhoršuje viaceré ochorenia, akné, a je kontra
Neprehliadnite

Slováci pijú počas lockdownu viac alkoholu doma, vyplýva z analýzy

,,Verím, že skúsenosti, ktoré som tam nadobudol, budem môcť uplatniť a ďalej rozvíjať práve v Pivovare Šariš. Zároveň to bola pre mňa veľmi cenná skúsenosť aj z hľadiska ľudskej roviny, keď som sa utvrdil v tom, že pivovarníci fungujú ako jedna veľká rodina a akékoľvek rozdiely - regionálne či jazykové - sa v nej veľmi rýchlo stierajú," zhodnotil svoje pôsobenie v Česku Komora.

Za posledné dva roky boli v Pivovare Šariš realizované dva veľké projekty, a to inštalácia novej plechovkovej linky a v minulom roku to bolo zefektívnenie sladovne. Oba projekty si celkovo vyžiadali takmer 5 miliónov eur.

,,Pivovar skončil v minulom roku napriek kríze s dobrými výsledkami. Sú za nimi iste aj investície do zlepšenia procesov fungovania, no v prvom rade za tým čítam prácu Jána Čerkalu a tímu jeho ľudí. Verím, že spolu s týmto tímom budeme pokračovať vo varení skvelého piva," dodal Komora.