Annie Parkovej sa v roku 2019 zmenil život od základov. Počas cestovania po juhovýchodnej Ázii jej mama Sarah v telefóne oznámila, že si ide otvoriť obchod so zmrzlinou. Sama do toho však ísť nechcela, píše portál CNBC.
Annie nápad až tak neprekvapil, keďže jej mama sa výrobe zmrzliny venovala už nejaký ten čas. Často pritom experimentovala s novými kombináciami chutí. V ponuke mala pistáciovo-marhuľovú zmrzlinu i čerešňovú s ružovou vodou. Na rozdiel od komerčných výrobcov Sarah nepoužíva potravinárske farbivá ani sirupy, ale prírodné ingrediencie.
Prvá predajňa Sarah’s Handmade Ice Cream vznikla v roku 2019 v meste Bethesda v americkom štáte Maryland. Už prvý deň ľudia stáli v radoch na Parkovej zmrzlinu až do záverečnej. Podnikateľky úspech oslávili tým, že do tretej rána vyrábali zásoby na ďalší deň, prezradila Annie. V súčasnosti obchod v Bethesde generuje ročne takmer 1,1 milióna dolárov.
Do roka sa dvojici podarilo otvoriť druhú predajňu v D.C. a v decembri by chcela otvoriť tretiu v meste Potomac. Sarah’s Handmade Ice Cream v súčasnosti zamestnáva 35 ľudí a jej ročný príjem dosahuje úroveň 1,86 milióna dolárov. V roku 2022 Annie Parková zarobila niečo cez 230-tisíc dolárov.
Prírodné ingrediencie nie sú tým jediným, čím sa podnikateľky rozhodli svoj biznis odlíšiť. Na rozdiel od konkurencie na marketing neminuli ani cent. Reklamu si robia tým, že zvyknú darovať zmrzlinu miestnym neziskovým či komunitným organizáciám.
Annie navyše pre zamestnancov vytvorila program na rozvoj vodcovských schopností. Väčšina z nich totiž ešte stále študuje na strednej škole. „Vedúcich zmeny neprijímame zvonka,“ prezradila mladá podnikateľka. Jej filozofiou je povýšiť niekoho z interných zamestnancov.
Annie príjmy z druhého obchodu nemíňa ani ďalej neinvestuje. Odkladá ich a časť má v pláne použiť na otvorenie tretej predajne. V marci 2023 sa jej podarilo odložiť 9 306 dolárov a dokopy má teda našetrených približne 290-tisíc.