Varšava podľa mnohých návštevníkov urobila veľký krok aj smerom ku gastronómii, ktorá je čoraz kvalitnejšia, no udržiava si priaznivé ceny. Vo všeobecnosti sú podobné tým bratislavským. K tradičným miestnym špecialitám patrí napríklad studená polievka z červenej repy s kôprom, pirohy plnené syrom a zemiakmi či takzvané pyzy, ktoré sú typické najmä pre mestskú časť Praga. Ide o zemiakové gule s rôznymi plnkami, podávané v malých sklenených nádobách. Posypané môžu byť napríklad slaninou, trhaným hovädzím mäsom či pečienkami. Ceny sú priaznivé a veľmi sýta porcia stojí niečo málo cez dve eurá.
Generácia Z prišla o ilúzie. Práce má plné zuby viac než kedykoľvek predtým
Angažovanosť mladých zamestnancov dosahuje kriticky nízke úrovne. Dôvodov je viacero