Varšava podľa mnohých návštevníkov urobila veľký krok aj smerom ku gastronómii, ktorá je čoraz kvalitnejšia, no udržiava si priaznivé ceny. Vo všeobecnosti sú podobné tým bratislavským. K tradičným miestnym špecialitám patrí napríklad studená polievka z červenej repy s kôprom, pirohy plnené syrom a zemiakmi či takzvané pyzy, ktoré sú typické najmä pre mestskú časť Praga. Ide o zemiakové gule s rôznymi plnkami, podávané v malých sklenených nádobách. Posypané môžu byť napríklad slaninou, trhaným hovädzím mäsom či pečienkami. Ceny sú priaznivé a veľmi sýta porcia stojí niečo málo cez dve eurá.
Maďarský minister Szijjártó očakáva vyriešenie problému s platbami za ruský plyn
Bezpečnosť dodávok komodity do Maďarska do veľkej miery závisí od Bulharska