Okrem dovozu z Česka, Poľska, Rumunska pribudlo na pultoch predajní aj hydinové mäso z Ukrajiny. Podľa D. Molnára je Slovensko jedinou krajinou v priestore strednej Európy, ktorá umožnila ukrajinskému producentovi hydiny zriadiť si prevádzku na svojom území.

Slovenskí producenti musia spĺňať všetky prísne pravidlá Európskej únie a sú pod dôslednou kontrolou veterinárnych inšpektorov, pričom pri výrobkoch z krajín mimo Únie je ťažké vysledovať ich pôvod.

Podľa D. Molnára bolo v roku 2017 Slovensko sebestačné v produkcii hydinového mäsa na 63 percent a podiel slovenského hydinového mäsa na pultoch obchodných reťazcov bol iba na úrovni 46 percent.

„Slovenský spotrebiteľ by sa mal orientovať na domácu produkciu, keďže slovenské hydinové mäso je niekoľkokrát veterinármi skontrolované, bezpečné, kvalitné, a najmä čerstvé, keďže nemuselo precestovať pol Európy. Na každej etikete musí byť uvedená krajina chovu a zabitia hydiny,“ zdôraznil D. Molnár.