Novým generálnym manažérom Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska je od 1. februára Martin Novotný.

Ten na tejto pozícii dočasne nahrádza doterajšieho prezidenta asociácie Mareka Harbuľáka, ktorý požiadal o uvoľnenie z funkcie počas výkonu funkcie štátneho tajomníka na novovznikajúcom ministerstve pre cestovný ruch.

Asociácia informovala, že jej štatutárom sa zároveň po novom stal prvý viceprezident Patrik Bočkay.

„Mojím cieľom je naďalej rozvíjať asociáciu ako silnú profesijnú organizáciu, ktorá je hybnou silou pre rozvoj domáceho HoReCa sektora,“ uviedol Novotný.

Zároveň chce priniesť viac hrdosti všetkým profesionálom v tomto odvetví pri budovaní hodnôt vo svojich podnikoch,“ konštatuje Novotný. Harbuľák pôsobil v asociácii viac ako trinásť rokov, zastupoval hotelierov a gastro doma i v zahraničí.

„Pôsobenie v asociácii ma obohatilo nielen profesijne, ale predovšetkým o množstvo osobných kontaktov s členmi, zamestnávateľmi v cestovnom ruchu, ale aj iných odvetviach,“ povedal Harbuľák.

Medzi kľúčové priority nového generálneho manažéra asociácie patrí najmä aktívna účasť na sociálnom dialógu v záujme prijímania legislatívnych opatrení, ktoré zabezpečia rozvoj domáceho HoReCa sektora, podpora aktivít zameraných na zvyšovanie kvality služieb v hoteloch a reštauráciách na Slovensku, ako aj rozvoj inovácií a udržateľných riešení v gastre a hotelierstve, vrátane iniciatív na zníženie environmentálnych vplyvov.

Ďalšie dôležité správy

JB 21 Rím - Starobylé Koloseum osvetlené vo farbách talianskej zástavy v Ríme 31. mája 2020. Rímske Koloseum od 1. júna opäť otvorí svoje brány pre návštevníkov. Zatvorené bolo takmer tri mesiace z dôvodu pandémie nového koronavírusu. Koloseum je najpopulárnejšia turistická atrakcia v Taliansku. Minulý rok ho navštívilo 7,5 milióna turistov. FOTO TASR/AP 

The ancient Colosseum is illuminated in the colors of the Italian flag, in Rome, Sunday, May 31, 2020. The Colosseum, one of Italy's most pop
Neprehliadnite

Talianska vláda chystá zákaz anonymných online recenzií hotelov a reštaurácií