Prvý kvartál nového roka je v gastronómii rovnako žalostný ako posledný toho minulého. Začína však pribúdať množstvo nových stratégií, ktorými majitelia držia podniky nad vodou. TREND oslovil štyroch známych slovenských šéfkuchárov, ktorí pôsobili – prípadne stále pôsobia – v zahraničí, a to Martina Záhumenského, Daniela Tilingera, Mateja Tuhého a Michala Kordoša. Pýtal sa ich, ako vidia budúcnosť gastronomických prevádzok. Ich prognózy sa v mnohom zhodujú.

Podľa odborníkov prežijú koronové vlny len hodnotné podniky s premyslenou obchodnou stratégiou a nezištným prístupom k zákazníkovi. Práve ten rozhodne, aký bude rok 2021 a ďalšie roky. Šéfkuchári veria, že sa do ich reštaurácií, bistier a kaviarní vráti čulý ruch, hneď ako sa opatrenia uvoľnia. Do čias spred pandémie sa, žiaľ, budeme vracať dlho.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa