Podľa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) došlo v mnohých podnikoch v krajine k výpadku zamestnancov o dvadsať až tridsať percent. Mnohí pracujúci rodičia museli ostať doma na PN alebo OČR s deťmi pre zavreté školy, niektorí zasa nenastúpili pre karanténu.
Hotelieri, potravinári a obchodníci preto na akútne doplnenie chýbajúcich pracovných kapacít vytvorili platformu Pomôžme si navzájom. V rámci nej sa informovali, kto má voľných ľudí a kto zasa pracovníkov potrebuje. „Napríklad Levické mliekarne využili voľné pracovníčky zo školských jedální. Tým, že bol na začiatku krízy zvýšený dopyt po mliečnych výrobkoch, potrebovali zvýšiť výrobu,“ uvádza hovorkyňa SPPK Jana Holéciová.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?