Kravy masírované pivom, zaživa varené chobotnice, smažený cesnak. Toto je top 10 kuchýň sveta
Slovenská kuchyňa sa umiestnila v prvej päťdesiatke, najhoršie spomedzi všetkých krajín Vyšehradskej skupiny
Slovenská kuchyňa sa umiestnila v prvej päťdesiatke, najhoršie spomedzi všetkých krajín Vyšehradskej skupiny
Slovenská kuchyňa, známa svojou tradíciou a chuťou, sa ocitla na svetovom rebríčku potravín, avšak nie v pozitívnom svetle.
Uznávaný portál Taste Atlas zverejnil rebríček, kde sa zameral na najhoršie stredoeurópske jedlá a nápoje, no, bohužiaľ, v prvej desiatke malo zastúpenie aj Slovensko.
Varíte tradičné slovenské jedlá? Potom vás náš kvíz nezaskočí! Zvládnuť by ho však mal každý pravý Slovák či Slovenka.
Nedáte dopustiť na tradičné jedlá našej krajiny, alebo ste presný opak? Tak či onak, slovenské jedlá poznáme všetci, ale náš test odhalí, ako (ne)dobre na tom ste... Koľko bodov získate?
Bryndzové halušky, pirohy, kapustnica... Slovenská kuchyňa je plná chutných a výdatných jedál. Myslíte si, že máte prehľad o tradičných receptoch a zvykoch? Vyskúšajte náš kvíz a preverte svoje znalosti!
Ak máte prehľad v slovenskej kuchyni, nasledujúce otázky vám rozhodne nebudú robiť problémy.
Radi sa vo svete prezentujeme ako pohostinný národ. No keď pred cudzincami vytiahneme naše špeciality, okamžite s nami prestanú zdieľať toto nadšenie.
Očaria dospelých, ale aj deti. Šoprle sú jednoducho malé kúsky šťastia!
Pokojne ju nazvime slovenskou Nigellou. Barbara Chisnell k jedlu pristupuje s takou vášňou, že sa vám bude chcieť okamžite si opásať zásteru a ukuchtiť si niektorý z jej slávnych receptov.
Barbara Chisnell miluje varenie. Až tak, že hoci nemá žiadne oficiálne kuchárske vzdelanie a ani nikdy nepracovala v michelinskej reštaurácii, na jej kurzy varenia stoja rady.
Známy portál o jedle vyzval svojich čitateľov na ohodnotenie našich národných špecialít. Vznikol tak rebríček 10 najhorších slovenských klasík. Budete s ním súhlasiť?
Láska ide cez žalúdok a v prípade manželskej kuchárskej dvojice to platí dvojnásobne. Kamil a Michaela Tomčofčíkovci založili pred rokmi foodblog Coolinári a o svoju vášeň pre gastronómiu sa pravidelne delia so svojimi fanúšikmi. Varia chutne a fakt „cool“!
V rebríčku desiatich najhorších slovenských jedál z pohľadu turistov sa objavili aj špeciality, na ktoré Slováci nedajú dopustiť.
To, čo chutí nám Slovákom, nemusí pasovať zahraničným turistom. A to sa aj potvrdilo. Ako vyzerá podľa nich zoznam najhorších jedál, aké tu ponúkame?