Prínos konzumácie rýb pre ľudské zdravie je nepopierateľný. Odborníci odporúčajú, aby ľudia jedli ryby minimálne dva krát týždenne; z toho aspoň jedna by mala byť z kategórie mastných rýb. Ideálna je porcia s hmotnosťou ryby okolo 140 g.

Vedci z USA prišli so štúdiou, podľa ktorej môže toto ľudí vystaviť riziku malígneho melanómu, najsmrteľnejšej formy rakoviny kože. V novom výskume uskutočnenom na pôde Brown University tvrdia, že ľudia, ktorých typický denný príjem rýb bol 42,8 g (čo zodpovedá približne 300 g týždenne), mali o 22 percent vyššie riziko malígneho melanómu ako tí, ktorých denný príjem rýb bol len 3,2 g.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa