Európska komisia zaradila Trenčiansku borovičku do registra chránených označení pôvodu. Tento destilát sa vyrába v meste Trenčín. Úspešne sa predáva už viac ako 100 sto vďaka svojej kvalite, typickej chuti a dodržiavaniu tradičného výrobného procesu. Informovala o tom hovorkyňa Zastúpenia Európskej komisie v SR Ingrid Ludviková.
Trenčianska borovička Juniperus je číra, bezfarebná liehovina s obsahom alkoholu 42 percent s výraznou arómou a intenzívnou, príjemnou chuťou borievky obyčajnej a červenej. Vyrába sa z vyzretého borievkového destilátu, rafinovaného neutrálneho destilátu a tekutého cukru. Kľúčovou zložkou, ktorá dodáva liehovine jej špecifické vlastnosti a charakteristickú chuť, je borievkový destilát.
Trenčianska borovička Juniperus sa dostala do zoznamu 1 910 vín a liehovín s chráneným označením pôvodu.