Spotreba mäsa v Nemecku vlani opäť klesla. Spolkové informačné centrum pre poľnohospodárstvo v pondelok oznámilo, že podľa predbežných údajov sa v roku 2022 v krajine spotrebovalo 52 kilogramov mäsa na osobu, čo je približne o 4,2 kilogramu menej ako v predchádzajúcom roku. Zároveň ide o najnižšiu úroveň od začiatku vyhodnocovania údajov v roku 1989.

Obyvatelia zjedli približne o 2,8 kilogramu menej bravčového mäsa, o 900 gramov menej hovädzieho a teľacieho mäsa a o 400 gramov menej hydiny, uviedlo BZI. Odborníci predpokladajú, že dôvodom mohol byť aj pokračujúci trend prechodu na rastlinnú stravu.

Klesajúca spotreba má dosah aj na produkciu mäsa v Nemecku. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa vlani vyrobilo o 9,8 percenta menej bravčového mäsa. Produkcia hovädzieho a teľacieho mäsa klesla o 8,2 percenta. Produkcia hydinového mäsa bola slabšia o 2,9 percenta.

Ďalšie dôležité správy

Richard Duda, generálny riaditeľ Taurisu
Neprehliadnite

Z mäsového disneylandu už spotrebitelia vytriezveli, myslí si šéf Taurisu