Američania jedia viac párkov či klobás, prikláňajú sa k lacnejším potravinárskym produktom. Podľa prieskumu Texas Manufacturing Outlook Survey, ktorý zverejnila Federálna rezervná banka v Dallase, došlo k miernemu rastu v tejto kategórii. Tento trend zdôrazňuje, že spotrebitelia celkovo obmedzujú výdavky, keďže inflácia znižuje kúpnu silu obyvateľstva.
Táto kategória má tendenciu rásť, keď sa ekonomika oslabuje, uviedol portál CNBC s tým, že párky sú častou proteínovou náhradou za mäso. Hoci miera ročnej inflácie klesla bližšie k úrovniam, ktoré ekonómovia považujú za zdravé, nárast cien v porovnaní s obdobím spred niekoľkých rokov zanechal u bežných Američanov negatívny dojem o stave národnej ekonomiky.
Ľudia prestávajú jesť McDonald's, odrádzajú ich vyššie ceny
Niektorí manažéri najväčších reťazcov reštaurácií varujú, že spotrebitelia začínajú spomaľovať. Najmä nižšie príjmové skupiny sa snažia šetriť. Vyberajú si párky namiesto steakov alebo kuracieho mäsa. Potravinárski výrobcovia vyjadrili obavy, že poľnohospodárstvo ako celok „trpí“, pričom poukázali na nepriaznivé počasie a vyššie náklady. Niektorí sa pripravujú na recesiu.