V 2. štvrťroku 2022 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 32.144 zamestnancov, čo predstavuje medziročné zvýšenie o 2,5 percenta. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).
Najviac ľudí podľa nej začalo pracovať vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 78,5 percenta. Viac nových ľudí v práci hlásia aj pekári (nárast o 22 percent), a to vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov. Vinári hlásia nárast o 6,4 percenta.
Dodala, že z potravinárstva počas sledovaného obdobia ľudia aj odišli. Ide najmä o odvetvia ako spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny (pokles o 11,7 percenta), výroba cestovín (pokles o 10,6 percenta), mlynský priemysel (pokles o 7,8 percenta).