V 2. štvrťroku 2022 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 32.144 zamestnancov, čo predstavuje medziročné zvýšenie o 2,5 percenta. Uviedla to pre TASR Jana Holéciová, hovorkyňa Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

Najviac ľudí podľa nej začalo pracovať vo výrobe mäsových výrobkov vrátane hydinových, kde sa počet zamestnancov medziročne zvýšil o 78,5 percenta. Viac nových ľudí v práci hlásia aj pekári (nárast o 22 percent), a to vo výrobe trvanlivých pekárskych výrobkov. Vinári hlásia nárast o 6,4 percenta.

Dodala, že z potravinárstva počas sledovaného obdobia ľudia aj odišli. Ide najmä o odvetvia ako spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny (pokles o 11,7 percenta), výroba cestovín (pokles o 10,6 percenta), mlynský priemysel (pokles o 7,8 percenta).

Ďalšie dôležité správy

Na snímke minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Samuel Vlčan počas tlačovej konferencie na tému - Pripravovaná výzva pre dobročinné a charitatívne organizácie. Aj najzranitelnejší si zaslúžia dôstojný prístup k potravinám, 30. augusta 2022 v Bratislave. FOTO TASR - Jakub Kotian
Neprehliadnite

Vlčan: Nárast cien potravín by pomohlo spomaliť zastropovanie cien energií