Väčšina ľudí netuší, čo bude mať na večeru, nieto ešte čo bude jesť o dva dni. Takíto ľudia si preto mimoriadne chutný mušľovú pizzu v Bellucciho pizzerii v newyorskej štvrti Queens tak skoro nedajú. Pizzu si tam totiž treba objednať 48 hodín vopred a zjesť ju na mieste, píše Bloomberg.
„Táto pizza vnútro škatule nikdy neuvidí,“ napísal začiatkom mája na Instagrame majiteľ reštaurácie Andrew Belluci, keď mala jeho dnes už vychýrená mušľová pizza premiéru. „Môžete mi veriť, toto je jediné miesto, kde si ho naozaj vychutnáte,“ dodal Bellucci. Stačí jedno zahryznutie a každý mu dá za pravdu.
Čerstvé mušle dovezené zo štátu Connecticut a očistené na objednávku na trhu s morskými plodmi, ktorý sa nachádza len niekoľko desiatok metrov od reštaurácie, k tomu čerstvé oregano, petržlen, cesnak, citrón, pecorino Romano, extra panenský olivový olej a čierne korenie, to všetko vytvorí vlnu lahodného potešenia.
Bellucci tvrdí, že hlavnou ingredienciou jeho mušľovej pizze je citrón, ale všetko sa to začína chrumkavým cestom, ktoré sľubuje úžasný chuťový zážitok už vo chvíli, keď majster okrúhly koláč krája na trojuholníky.
„Na tejto pizze mám najradšej to že má úplne iné cesto ako ktorákoľvek iná pizza,“ hovorí Bellucci a dodáva, že inakosť cesta spočíva v spôsobe jeho prípravy. „Výrobe cesta skutočne rozumie,“ pochválil Bellucciho špecialista na pizzu a majiteľ slávnej pizzerie Una Pizza Napoletana na Manhattane.