Práca v gastrobiznise stále v anglickej metropole zostáva v tieni a nie je taká „cool“ ako napríklad pozícia marketingového manažéra, grafického dizajnéra či IT-čkára, tvrdia autori Nicolas Bosetti a Mario Washington-Ihieme.

Zrejme to má pôvod v minulosti, keďže práca v kuchyni sa považovala za ženskú činnosť a netešila sa v Británii veľkému statusu. Preto ju chcú oprášiť a dostať na výslnie nielen ako obyčajnú činnosť, ale ako kreatívnu profesiu.

V Londýne miznú kuchári, tvrdí štúdia. Preto chce Vysokú školu jedla

Neblahý stav biznisu podopierajú aj číslami. Približne 20-tisíc kuchárov v Spojenom kráľovstve zavesí varechu na klinec, čo je až desať percent z celkové počtu. Horšie však je, že ich nemá kto nahrádzať. Prvým problémom je slabý vzdelávací systém a zlé pracovné podmienky. Len pre predstavu, v roku 2016 pracovalo v 9-miliónovom Londýne 55-tisíc

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa