Raňajky sú dlhé roky považované za najdôležitejšie jedlo dňa, pretože pomáhajú naštartovať metabolizmus a dodajú telu potrebnú energiu. Rick Steves už vyše 50 rokov radí turistom, ako z cestovania po Európe vyťažiť čo najviac. Ich peňaženky šetrí najmä tým, že im odporúča „vykašlať sa“ na hotelové raňajky, pokiaľ nie sú zahrnuté v cene izby.
Hotelové raňajky môžu byť drahé a z hľadiska výberu aj príliš nudné. Väčšina hotelov navyše neservíruje tradičné pokrmy, aby vyhovela čo najširšiemu spektru hostí. Steves preto turistom radí, aby si radšej zašli do miestnych kaviarní, ktorých ponuka býva lacnejšia a kreatívnejšia. „Ak cestujete za jedlom, budete chcieť do rozpočtu zahrnúť čo najviac chutných jedál,“ vysvetľuje Steves.
Turisti by podľa neho raňajky určite nemali vynechať, no najviac jedla by si mali dopriať na obed. Niektoré európske reštaurácie totiž ponúkajú výhodné denné menu, ktoré býva v porovnaní so stálou ponukou o 30 percent lacnejšie. „Počas obeda sa najedzte pokojne aj do prasknutia a na večeru si doprajte len niečo malé,“ radí Steves.