Pandémia im skrížila plány a z desiatich funkčných prevádzok tri zatvorili. Nevzdali to, kvalitu chcú udržať aj naďalej a svoj koncept ponúkajú nadšeným šéfkuchárom a manažérom formou franšízy.
Riaditelia hotelov pracujúci na recepcii. V gastrobiznise sa dnes všetko lepí za pochodu
Aktuálne plánujú otvoriť dve nové prevádzky v Bratislave na Mlynských Nivách, ďalšiu v centre Bratislavy na mieste bývalej vyhorenej kaviarne Roland Café a dve prevádzky v Dubaji. Pandemické obdobie vnímajú ako nepriaznivú situáciu, veria však, že gastro zvládne každú vlnu, pretože jesť sa musí.
Gastrosektor je vážne znepokojený konaním koalície
„My sme si v jednom štádiu uvedomili, že značku a charakter rodinej firmy môžeme posúvať ďalej. A franšíza je pre nás najlepšie riešenie,“ reaguje senior marketing executive značky Mondieu Michaela Králiková.
Pandémia zložila gastrobiznis „masterchefky“, tá sa nevzdala. Nie je to iba môj príbeh, hovorí
- Koncept Mondieu
- Mondieu je zážitková gastronómia. Venuje sa príprave zdravých a chutných jedál aj pre vegetariánov a vegánov. Okrem toho vyrába raw dezerty, koláčiky, palacinky a rôzne druhy sladkých a sviežich nápojov. V súčasnosti majú päť prevádzok v Bratislave, dve v Prahe, jednu v Košiciach a jednu v Dubaji.
Tá istá palacinka v Tatrách aj v Dubaji
V Mondieu hľadajú pre svoj koncept najmä ľudí, ktorí budú značku vnímať ako vlastný podnik, budú ho rozvíjať a zákazník dostane tú istú chutnú palacinku v Tatrách, v Prahe, či v Dubaji. Cieľom je zachovať rodinný charakter prevádzok.
„Je to výhoda pre značku, majiteľov, aj pre zákazníka. Zákazník dostáva stále tú istú kvalitu a nemalo by sa stať, že dôjde k chybe, pretože niekto sa zle vyspal a je iba zamestnaný. Je to jediná cesta, ako sa rozvíjať a ďalej napredovať, pretože, keď máte desať prevádzok, tak neustriehnete kvalitu,“ dopĺňa brand & creative director značky Martin Zlejší.
Bez fráz #4: Čo stálo za úspechom Mareka Fašianga v gastrobiznise
Prvú franšízu, ktorá sídli v Bratislave, získal ich dlhoročný šéfkuchár. „Franšízy sú veľkou motiváciou práve pre zamestnancov. Je to vyšší cieľ. Aj teraz budú našu prevádzku v Bory Mall preberať dlhoroční zamestnanci, ktorí si podelia zodpovednosť a bude to ich prevádzka,“ vysvetľuje M. Zlejší.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?