"Alibististické opatrenia vlády sa nás dotýkajú. Je to hra, aby štát povedal – my sme vás otvorených nechali, len ste to nedokázali využiť.“ Natacha Pacal, prevádzkovateľka siete NP Patisserie, Koliba, Fresh
Zdroj:
Martin Mikláš
Istý čas to vyzeralo dobre pre firmy ponúkajúce pouličné občerstvenie, takzvaný street food. Tie síce stále môžu vydávať zabalené jedlo cez okienko, ale v najbližších dňoch bude aj tak v uliciach minimum zákazníkov.
Zdroj:
Martin Mikláš
„Do budúcnosti sme viac plánovali posilňovať katering, ale do toho zasiahla pandémia, ktorá sa ktoviekedy skončí. Z aktivít street foodu sme chceli skôr postupne ustúpiť. Sme pripravení na rôzne scenáre, v gastrobiznise je veľa rizikových premenných,“ hovorí podnikateľ Martin Labanc, ktorý už šesť rokov prevádzkuje Poľnú kuchyňu.
Zdroj:
Robo Hubač