Ohrozené reštaurácie „melú“ z posledného
Pre režim OTP a v čiernych okresoch aj OP je pre reštaurácie povolený len okienkový predaj vrátane rozvozu.
„Po dvoch vlnách pandémie vieme, že výdaj cez okienko alebo rozvoz jedál na udržanie podnikov a zamestnancov nestačí. Treba si však uvedomiť, že v čiernych okresoch je zaočkovanosť obyvateľstva pomerne nízka, podnikanie v týchto regiónoch bude naďalej výrazne obmedzené, čo sa odzrkadlí na tržbách,“ prezradila pre TREND Magdaléna Koreny, hovorkyňa iniciatívy Pomoc pre gastro.
Reštaurácie v červených a bordových okresoch v režime OP by mohli mať v interiéri 4 osoby pri stole alebo osoby z jednej domácnosti a museli by dodržať dva metre rozostupy medzi stolmi. Exteriér je bez obmedzení. Svadby, kary či oslavy sú v čiernych okresoch úplne zakázané.