Prvou výzvou bola pre neho výstavba priemyselných hál a rodinných domov, no teraz sa so svojou firmou L&P Prievidza chystá aj na výrobu alkoholických nápojov. V areáli svojej bývalej kamiónovej firmy chce postaviť nový pivovar i liehovar. Pivovar ho bude stáť vyše 600-tisíc eur a liehovar až zhruba dva milióny eur.
„O vlastnom pivovare som začal rozmýšľať pri návštevách Česka. Nadchla ma tam myšlienka vyrábať v menšom osobité regionálne pivo a tak vznikol zámer prievidzského pivovaru,“ hovorí A. Iliaš.
Ročne má jeho pivovar vyprodukovať len sedem tisíc hektolitrov piva. Pôjde tak o menší objem, ktorý bude bývalý prepravca distribuovať len do reštaurácii a krčiem z blízkeho okolia. Pre svoje pivo má už vymyslený aj nový brand – Zillertal Bier.
Popri výrobe piva prišiel podnikateľ aj na myšlienku produkovať vlastný lieh. „Hlavne z obilia budeme vyrábať potravinársky lieh pre likérky a farmaceutov,“ pokračuje A.Iliaš.
Na svoje projekty z oblasti výroby alkoholických nápojov sa prievidzský podnikateľ snaží získať aj podporu z európskych fondov.