Kilogramy dokumentov
Keď sa podnikateľ rozhodne, že si napríklad otvorí malú prevádzku na pečenie domácich koláčov, čaká ho nekonečná tortúra vybavovania si rôznych povolení. V krátkom čase po otvorení prevádzky sa u neho vystriedajú rôzni kontrolóri. Ak na niečo zabudne, namiesto upozornenia dostane pokutu.
„Keď som otváral malé bistro, hygienici boli u nás trikrát. Prišli aj kontrolóri z Finančnej správy. A ďalší mesiac prišiel úradník z inšpektorátu práce,“ vymenúva skúsenosti so zakladaním biznisu Ján Molnár. Napriek problémom a byrokracii jeho prevádzka už funguje rok.
Veľkým problémom sú podľa neho nielen viacnásobné kontroly, ale aj byrokracia s nepotrebnými
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?