Láska k vareniu a gastronómii sa v ich rodine traduje roky. Ich starý otec Mauro varil a mal tradičnú bottegu, malý obchod, kde predával toskánske víno, šunky a syry. Býval blízko Florencie, v regióne, o ktorom sa hovorí, že má jednu z najlepších kuchýň na svete. To Beátu a Marca od detstva ovplyvňovalo.
„Obaja sme vyrastali v talianskej kultúre. V Taliansku sme boli odmalička na prázdninách pri rodine,“ vraví Marco. Vo Florencii zároveň študoval cestovný ruch a ekonómiu. Aby si privyrobil, pomáhal strýkovi Lucovi v reštaurácii.
Luca nebol len gurmán, ale aj schopný gastropodnikateľ. Svoju vášeň už stihol posunúť na najvyššiu úroveň, keď sa spojil s jedným známym kuchárom v meste a spolu dokázali priviesť svoju reštauráciu Ora d’Aria vo Florencii k michelinskej hviezde.
Frutti di mare
Od IBM k bistru
Marco tak mal pre budúcu kariéru skvelú prax, no po návrate do Bratislavy sa rozhodol pre korporáciu. Pár rokov pôsobil v spoločnostiach Swiss Re a IBM. Medzitým jeho sestra Beáta doštudovala na vysokej škole v Bratislave odbor marketing a masmédiá.
Obaja zatúžili otvoriť si bistro, ktoré by ich uživilo. „Chceli sme
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?