Remeselné pivovary na Slovensku zaznamenali v predchádzajúcich rokoch rozmach. Je ich aktuálne približne deväť desiatok, hoci ich mapa sa mení. Stále totiž vznikajú nové projekty a bohužiaľ, niektoré zanikajú. Dominantnú časť ich predaja tvorí sektor horeca (hotely, reštaurácie a stravovacie služby), takže zatváranie prevádzok počas pandémie v rokoch 2020 a 2021 na ne udrelo ešte tvrdšie ako na veľké pivovary – tie totiž predávajú vo veľkom aj prostredníctvom retailu.

Napriek tomu, že vlaňajšok bol v porovnaní s predchádzajúcim dvojročným marazmom vo všeobecnosti priaznivejší, o návrate do starej formy nehovorí prakticky žiadny z malých a nezávislých pivovarov. Naopak, mnohé z nich sa obávajú, že rok 2023 bude cestou tŕnistou.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa