Aktuálne už ale odtajnil aj to koľko ho to vlastne bude stáť a koľkým ľudom dá v Bolerázi novú prácu.
Z najnovšieho investičného projektu, ktorý firma posunula slovenským úradom na ochranu životného prostredia, vyplýva, že zdvojnásobenie bolerázskej výroby škrobov a sladidiel bude podnik stáť dohromady 40 miliónov eur. Na nové linky Amylum prijme aj rovnako 40 nových pracovníkov.
Podnik patriaci nadnárodnému koncernu Tate&Lyle pritom už aj dnes spracováva zhruba tretinu celoslovenských úrod kukurice.
Po chystanej 40-miliónovej investícii zhltne celé dve tretiny všetkej kukurice, čo sa v krajine urodí. V slovenskom potravinárstve tak vznikne nový jednoznačný líder.
Dnes Amylum, so svojimi celoročnými tržbami v objeme presahujúcom dve stovky miliónov eur, stojí plece pri pleci so slovenským dcérskym pivovarom holandského Heinekenu i bratislavskými čokoládovňami amerického Mondelez. Po spomínanej investícii Amylum z najsilnejšieho trojlístka podstatne odskočí.