Obľúbené bistro Kubista na rohu Klemensovej a Grösslingovej ulice v Bratislave je už niekoľko dní zatvorená. Na svoj vchod nalepili jeho majitelia tento oznam: Naplnili sme bruchá a zušľachtili ducha. Ďakujeme za priazeň, bolo nám cťou.
Nejde o jediný obľúbený podnik, ktorý v tomto období zatvoril svoju prevádzku. Podobný osud postihol aj Štúra na Štúrovej ulici v Bratislave.
Bistro U Kubistu založili dvaja kamaráti Ondrej Kořínek z reklamného biznisu a Viliam Očipa zo sektora stavebníctva. Stál pri nich aj ďalší spolumajiteľom a šéfkuchár Peter Janičina. Myšlienka vznikla podľa O. Koříneka na koncerte Dana Bártu.
Začínali s názvom U Kubistu. Ten vychádzal z faktu, že bistro sa nachádza v budove kubistického štýlu z 20. rokov minulého storočia.
Gastro: Pracovať u nás je „o držku“. Nikto nechce prácu na dva mesiace a potom výpoveď
Priestor si prerobili pre svoje potreby vlastnoručne. Potrpeli si na originálne recepty a netradičné kombinácie surovín. Delikatesou bolo napríklad rizoto z krúpov, teda orozoto s orechovou posýpkou. Ceny mal podnik o čosi vyššie než bežné prevádzky tohto druhu.
„Naša kuchyňa je nielen kuchyňou, je to aj výskumné laboratórium, v ktorom sa tím nadšených kuchárov snaží zachytiť esenciu procesu výroby pokrmu,“ písalo bistro na svojej webovej stránke.
Neúspešne skúšali repliky
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?