Inšpektori totiž medzi odberateľmi problémových poľských bitúnkov menovali aj bardejovské mäsiarstvo Cimbaľák, ktoré už dlhé roky stavia hlavne na tradičnej a kvalitnejšej mäsovýrobe. Svoje výrobky nepredáva iba na Slovensku či v Česku a Maďarsku, ale dodáva ich aj na mimoriadne náročný rakúsky trh.

Dnes sa mäsokombinát Cimbaľák, za ktorým stojí dlhoročný východoslovenský mäsiar Juraj Cimbaľák, ohradil, že všetko jeho mäso, ktoré pochádzalo z problémového poľského bitúnku, bolo v poriadku.

Toto vyhlásenie poslal médiám bardejovský podnik s tým, že to nedokazujú iba doklady, ktorými bolo mäso opatrené, ale aj jeho vlastné vnútorné kontroly. Sám si totiž kontroluje všetko nakúpené mäso.

Aj okom a nosom to malo byť v poriadku

Podnik uvádza, že ním dovezené poľské hovädzie mäso nepochádzalo z chorých kráv a nebolo pokazené. Má na to k dispozícii doklady nielen zo spomínaného poľského bitúnku z Mazovského vojvodstva, ale aj z Veterinárneho hygienického ústavu vo Varšave.

Podnik tiež upozorňuje na vlastné kontroly.

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa