Zmena sa podľa CNN dotkne hamburgerov McDouble, Quarter Pounder (u nás známy ako McRoyal), double Quarter Pounder a Big Mac od žemle,cez syr až po omáčky.
„Má to demonštrovať naše úsilie držať krok so zákazníkmi a vybudovať lepší McDonald's,“ uviedol Chris Kempczinski, prezident spoločnosti pre Spojené štáty.
Upravili aj nugetky
Z ikonických nugetiek a raňajkového menu odstránila firma umelé konzervačné látky už v roku 2016. Rovnako sa rozhodli prestať používať v žemliach vysoko fruktózový kukuričný sirup, ktorý sa spája s nadmerným priberaním. Pri konzumácii fruktózy sa tuk ukladá predovšetkým medzi orgánmi.
V marci 2017 fastfoodová sieť uviedla, že presedlá z mrazenej hovädziny na čerstvú. V auguste toho istého roku McDonald's ohlásil, že chce u dodávateľov hydiny znížiť až úplne odstrániť antibiotiká. V európskej ponuke ešte používajú antibiotikum Kolistín, no aj ten plánujú odstrániť do roku 2019.
Aké „éčka” nájdete v Big Macu?
Pozreli sme sa bližšie na zoznam ingrediencií v Big Macu. Aj keď slovenská webová stránka ponúka
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?