Bistro Otto! vzniklo 10. januára 2020. O dva mesiace neskôr zatvorili. Nejde o zážitkovú gastronómiu. Chcú, aby jedlo dobre vyzeralo, bolo zaujímavé ale zároveň zasýtilo. „Neviem to úplne opísať. Nie je to jedlo ako od babičky, skôr taký comfort food, poriadne jedlo,“ vysvetľuje Robert Nagy, majiteľ bistra na Dunajskej ulici v Bratislave.
Gastropodnik, ktorý otvoril v priestoroch po známom vegánskom Made With Laf, prežil všetky otrasy pandémie. Pred mesiacom ohlásili investíciu, kúpili legendárne bistro U kubistu. „Mnohí sme si na tejto adrese už pred siedmymi rokmi prehlbovali lásku ku gastronómii. Záleží nám na zachovaní genius loci, ktoré tu vytvorilo bistro U Kubistu, preto sme zozbierali odvahu a ideme makať na tom, aby sme tu opäť privítali ľudí, ktorí majú radi dobré jedlo a atmosféru tejto štvrte,“ oznámili zákazníkom prednedávnom s tým, že roh Grösslingovej a Klemensovej ulice, neostane – nemôže ostať opustený.
- V rozhovore sa dozviete
- prečo boli jediní, koho majitelia oslovili na kúpu U kubistu
- na aký podnik sa bývalé U kubistu zmení
- prečo investovali do gastropodniku aj napriek tretej vlne
- prečo budú do podniku púšťať len zaočkovaných ľudí
- prečo pandémiu ľahšie prežívajú podniky strednej a vyššej cenovej kategórie
Pre mnohých bolo odkúpenie priestorov U kubistu prekvapivé. Kedy ste sa o kúpe začali baviť?
Debaty prebiehali dlho, niekoľko týždňov, možno mesiacov. Oslovili nás vlastníci priestoru s tým, že hľadajú nového nájomcu.
Kto je majiteľom toho priestoru?
Sú to majitelia bytov v bytovom dome, kde bývalé bistro U kubistu sídlilo. Oni ako spoločenstvo vlastníkov bytov sa rozhodli, že budú hľadať nového nájomcu.
Prečo sa tak rozhodli?
Nechcem o tom moc hovoriť.
Prežili pandémiu, zabilo ich nájomné. Gastro scénu v Bratislave opúšťa populárny Kubista
Bolo nejaké výberové konanie?
Nie. Oslovili nás ako prvých. Niektorí k nám na Dunajskú chodia ako zákazníci, poznajú nás. Opýtali sa, či by sme mali záujem. Okamžite som povedal, že áno.
Odvtedy už nikoho iného neoslovovali?
Mám informáciu, že nie. Ale neviem na to úplne presne odpovedať. Jednoducho chceli, aby bolo v tých priestoroch zachované gastro, priali si bistro mestského typu. Nechceli sushi ani záložňu alebo banku.
Čiže problémom nebolo gastro ako také?
Nie. Bol tam iný problém, ktorý sa vliekol dlho.
Ponuku ste prijali.
Áno. A potom vznikol taký trojuholník. Museli sme sa dohodnúť s bývalými majiteľmi bistra, s Biankou Serra aj s bytovým domom. Napokon sme odkúpili všetok mobiliár, ktorý vlastnili. Oni ho už viac nepotrebovali.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?