Slovenské gastro sa ešte nespamätalo z prvej vlny pandémie a už je tu druhá, ktorá ho opäť dostala na kolená. Biznis od 15. októbra melie z posledného. Majitelia reštaurácií môžu jedlo zákazníkom predávať len zabalené alebo ho poslať cez donášku, prípadne ho zákazníci môžu konzumovať na terase v exteriéri. Opatrenia mali byť platné dovtedy, kým sedemdňový kĺzavý medián neklesne pod hranicu 500. Dnes je opäť všetko inak.
Rana v podobe mäkkého lockdownu
Pred pár dňami prišla ďalšia rana – Slovensko je v miernejšom lockdowne. To znamená, že podniky môžu byť naoko otvorené, ale zákazníci neprídu. Predbežne do 1. novembra totiž platí zákaz vychádzania pre všetky okresy, pričom špeciálny režim zaviedli najviac zasiahnuté lokality na Orave a v Bardejove.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?