Koncept remeselných pivovarov sa od veľkých korporátov odlišuje, svojím podielom na trhu im preto nemajú ako konkurovať. Aj malé pivovary sa však môžu presadiť, hoci sa ich úspech meria trochu inak ako pri veľkých pivovarníckych spoločnostiach. Svoje miesto si hľadajú prevažne na lokálnom trhu.
TREND sa o špecifikách remeselného pivovarníctva rozprával so zástupcami dvoch malých pivovarov. Video celého rozhovoru i audio podcast sú na konci článku.
Vybočenie z pivného mainstreamu
Ján Kadlec je riaditeľom pivovaru Wywar a Peter Holčík spoločníkom v pivovare Hellstork. Oba sú situované na západnom Slovensku – prvý menovaný a zároveň väčší pivovar sídli na Záhorí v Holíči, druhý v tesnom susedstve v Myjave. Ich zástupcovia sa neboja toho, že by veľké pivovarnícke skupiny znemožnili nezávislým pivovarom fungovať. „Vždy budú gastro podniky, ktoré sa budú chcieť odlíšiť a ponúknuť niečo, čo nie je na každom rohu,“ myslí si J. Kadlec z Wywaru.
Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň
- Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
- Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
- Menej reklamy na TREND.sk
Máte už predplatné?